Segons el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, “els ajuts a la rehabilitació es prenen com una eina per aturar l’expulsió dels veïns i veïnes, per evitar la gentrificació i reforçar el veïnatge”.

La convocatòria d’enguany també preveu incidir en la reducció del consum energètic dels edificis. Segons la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz,  un cop demanada una subvenció, si es determina que l’habitatge necessita millores energètiques, també s’haurà de demanar l’ajuda per fer-les. En el cas del consum de l’energia, aquest 2017 els recursos també s’han ampliat, es finança fins al 60 % del cost de l’obra amb un topall de 60.000 euros. A més, les mesures destinades a millorar el comportament energètic de la pell de l’edifici rebran una ajuda del 50 % amb un topall de 60.000 euros.

Es mantenen les ajudes per a patologies estructurals, amb el 50 % del cost de l’obra. A les façanes, amb fins el 25 % del cost, i un topall de 30.000 euros. L’eliminació de barreres arquitectòniques amb el 25 % dels cost o un topall de 30.000 euros. I la col·locació d’ascensors amb el 50 % del cost de les obres, amb un topall de 60.000 euros. En total la inversió per aquest any és de poc més de 46 milions d’euros.

Els propietaris amb rendes baixes podran accedir al 100 % del cost de les obres. En total, la inversió prevista per l’Ajuntament és de 46,6 milions d’euros durant tot l’any, la primera convocatòria d’ajuts es podrà començar a sol·licitar a partir del 15 de març i serà de 12 milions.

L’any passat les ajudes van servir per millorar 12.337 pisos de 790 edificis, que suposa una subvenció pública de 25,4 milions d’euros i una inversió privada de 72 milions.