El tràfic de passatgers amb avió des de Barcelona i fins als Estats Units no para de créixer any rere any. Durant el 2016 un total de 1,4 milions de persones van fer servir aquesta ruta, des de casa nostra fins l’altra banda de l’oceà Atlàntic. La demanda creixent del mercat d’aquest tipus de viatges ha fet augmentar també les rutes que ofereixen les grans aerolínies.  A mode d’exemple, ja hi ha tres companyies que enllacen de manera directa l’aeroport del Prat amb Nova York  i a l’estiu s’hi afegirà la de baix cost Norwegian Airlines. Actualment ja hi ha operadores com Iberia i Delta Airlines que volen des de Barcelona fins a Boston mitjançant una escala i, a partir del 29 de març, també s’hi afegirà la portuguesa Azores Airlines.

Els nous vols fins a Boston tindran en un inici dues freqüències per setmana, els dimecres i dissabtes. El nou trajecte inclourà una parada tècnica a l’aeroport de João Paulo II, a  les illes Azores.  I la previsió és que de cara el 2018 s’augmenti a tres vols setmanals. La nova ruta reforça la connexió amb la capital de l’estat de Massachusetts, on hi ha centres universitaris importants com Havard o el MIT,  a més d’un fort clúster mèdic i biotecnològic.

L’objectiu del Departament de Territori i Sostenibilitat és que es millorin i s’ampliïn les rutes que actualment hi ha entre Barcelona i la resta del món. En uns quatre mesos es podria inaugurar un vol fins a Xangai, a la Xina, i es podrien potenciar enllaços amb Xile, el Japó i Mèxic.