(ACN/redacció) Treballadors de Glovo s’han concentrat aquest dijous davant la seu de l’empresa per reclamar millores en les condicions laborals dels “riders”. Entre les demandes hi ha, per exemple, garantir l’accés a lavabos i zones de descans i disposar de carregadors de bateries de les bicicletes. La protesta arriba tres setmanes abans de la fi del termini per fer efectiva la llei “rider“, una normativa que estableix que els repartidors de les plataformes digitals són personal laboral i dona a les empreses fins al 12 d’agost per contractar-los.

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha advertit que les plataformes digitals estan començant a trobar “portes del darrere” per eludir el compliment de la llei. En concret, ha assegurat que aquestes companyies fomenten una estratègia de “falsa cooperativa” per poder mantenir el criteri “d’autoexplotació” dels treballadors. La llei “rider” fixa que els treballadors han d’estar assalariats però, segons els “riders”, no prohibeix específicament a les empreses la subcontractació.

“Cal canviar el model de negoci”

Pacheco ha reclamat a les plataformes digitals com Glovo “responsabilitat social” per participar en aquest marc regulador articulat en el Congrés dels Diputats. El líder sindical ha especificat que contractar els treballadors implica “donar-los condicions dignes de treball que impliquen una protecció social, un repartiment de treball, un conveni col·lectiu i donar normalitat a una relació de treball“. Segons Pacheco, “cal canviar el model de negoci” i també el “model de consum de la societat“.