Fonts de TMB han assegurat a betevé que “la voluntat de l’empresa és ser fidel a la sentència i aplicar-la, sense que hi hagi perjudicis per ningú”. En aquest sentit, la proposta inclou tot el personal del metro dels grups professionals 2, 3, 4 i 5 (directors de servei, responsables d’unitat, responsables tècnics, tècnics especialitzats i personal tècnic i de secretaria de direcció). També estableix que la integració s’acompanyi de mesures transitòries per evitar possibles perjudicis.

Des de TMB expliquen que la voluntat era poder arribar a un acord de manera negociada però que “això no ha estat possible” i, per aquest motiu, s’ha hagut de fer per via judicial. L’advocada que representa la CGT, Teresa Blasi, denuncia, en canvi, que la proposta s’ha presentat a la jutgessa sense parlar-la ni informar el comitè d’empresa ni els sindicats i que “perpetua i fa encara més gran” les diferències dins de l’empresa.

Segons el sindicat, la proposta de TMB no fixa una data per fer la integració, no fa públic els salaris ni les funcions específiques dels treballadors afectats i preveu la creació de dos nous complements salarials que quedarien fora del conveni. Per aquest motiu, han presentat un escrit en tràmit d’execució a la jutgessa i han sol·licitat que la rebutgi i obligui l’empresa a complir amb la sentència.

“El govern actual encara ha engrandit més el problema”

El sindicat també denuncia que “TMB no vol fer públics els salaris ni les situacions laborals d’aquest personal perquè són molt elevats” i perquè “hi ha un rerefons polític”. Òscar Sánchez, portaveu de la CGT al Metro, lamenta que “aquest Ajuntament tampoc no vol fer públics els sous i, no només no ho ha solucionat, sinó que ha engrandit el problema, incrementant les persones amb salaris opacs”.