Concretament, a la plaça Reial hi ha 450 terrasses repartides en 17 locals i amb la nova ordenació se n’haurien de retirar 121. La mesura afectaria, però de manera desigual, els restaurants i bars, que perdrien un nombre diferent de taules i cadires segons l’aforament del local.

La proposta ha reobert el conflicte entre el consistori i els restauradors un cop s’ha sabut que la nova regulació reduiria el nombre de terrasses. El director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, assegura que es tracta d’una “norma” que comporta una afectació negativa a tres de cada quatre restauradors i, per tant, afirma que “no és ajustada a la realitat” i “posa en risc un dels motors de l’economia de la ciutat”. De la mateixa manera, els responsables dels locals apunten que perdre taules comportarà també acomiadar treballadors.

Des del Gremi de Restauració de Barcelona asseguren que no hi ha massificació de taules i que actualment està garantit el pas dels vianants així com la distància entre terrasses. Per això ja han anunciat que presentaran una contraproposta abans de Nadal.

El conflicte ha crescut en els últims mesos

A l’octubre el gremi va decidir crear una comissió d’experts per avançar en la solució del conflicte i ja van acordar presentar un llibre blanc de les terrasses el 2017. A més, a finals de mes, el gremi també va convocar la primera mobilització per reclamar una solució viable, ja que creuen que “fa massa temps” que s’allarga i calen “respostes immediates” per salvar el sector.

Paral·lelament, l’Ajuntament ja fa temps que està treballant en diverses ordenacions singulars de les terrasses als barris de la ciutat, però a hores d’ara ja n’hi ha més d’una trentena que es troben en diàleg o en tràmit.