Ja s’estan ultimant els darrers detalls a les noves instal·lacions del Mercat de Sant Andreu per poder obrir el proper dijous 15 de setembre. Els paradistes rebran aquest divendres les claus de les parades i el cap de setmana ja començaran a netejar-les. Calculen que entre dilluns i dimarts faran el trasllat per poder obrir el dijous amb les 21 parades pràcticament enllestides, “encara que faltin alguns detallets d’última hora”, diuen els venedors del mercat. El bar del mercat trigarà encara uns dies més a obrir.

Una reobertura amb dos anys de retard

És un retorn llargament esperat i que acumula retards. L’antic mercat va tancar el novembre del 2017 i es va enderrocar per construir-ne el nou. Les obres van començar al 2019 i la previsió era que estiguessin enllestides a finals del 2020, però no va ser així. Amb el confinament per la pandèmia, les obres es van aturar i es va marcar el març del 2021 com a data d’acabament. Un cop més, el termini no es va poder complir i, finalment, serà aquest setembre quan s’obri el mercat.

Dissabte 17 de setembre es farà la inauguració oficial, que se celebrarà amb una gran festa on, a banda dels actes oficials, hi haurà degustació de productes del mercat per a tots els veïns i clients que s’acostin a conèixer el nou equipament.

Cinc anys a la carpa provisional del carrer de Sant Adrià

Mentre han durat les obres, el mercat provisional de Sant Andreu ha estat situat al carrer de Sant Adrià, entre els carrers del Segre i d’Otger, uns 200 metres més enllà de la plaça del Mercadal. L’equipament té dos mòduls, un amb els cinc establiments no alimentaris i el segon que ha allotjat els 18 establiments alimentaris i els diferents serveis.