Nou escàner contenidors al port

(ACN) El Port de Barcelona ha invertit dos milions d’euros en un nou escàner per a contenidors amb l’objectiu d’agilitzar les operatives d’importació i exportació que s’inspeccionen. A més, la nova unitat pot ser operada en remot i compartir de forma simultània les imatges escanejades amb altres responsables dels Serveis d’Inspecció Duaners. Aquest aparell és l’únic d’aquestes característiques en tot el sistema portuari espanyol i servirà de projecte pilot per implantar-lo a més ports.

Control nou escàner contenidors al port

Segons la cap regional de duanes de Catalunya, Almudena Escobedo Canalda, el nou escàner “permet fer una major selecció de contenidors per revisar. Per altra banda, aquesta tecnologia puntera permet una operativa molt més ràpida i ajuda a incorporar-nos una iniciativa de control centralitzat també des de Madrid”. A llarg termini, l’objectiu és poder oferir un servei d’escaneig les 24 hores del dia els set dies a la setmana des de la seu del Departament de Duanes i Impostos Especials, situada a la capital espanyola.

Els escàners revisen de mitjana entre 6.500 i 7.100 contenidors a l’any i la nova eina té una capacitat molt major, pràcticament del doble que els models tradicionals. L’any passat, al Port de Barcelona es van confiscar set tones de cocaïna mentre que en els sis mesos d’aquest any s’han requisat prop de 2,5 tones.