Sis mercats municipals de Barcelona han incorporat un nou distintiu de Comerç Verd a les parades que incorporen aliments locals, ecològics, o de proximitat, ja sigui de petits productors o directament del pagès. Es tracta d’una prova pilot que compta amb la participació de la meitat de les parades (130) dels mercats de la Concepció, la Llibertat, Sarrià, el Ninot, Sants i Horta. La intenció de l’Ajuntament, però, és que a partir del setembre es pugui implementar a la resta dels 39 mercats municipals.

L’Ajuntament vol aconseguir “un salt qualitatiu” en la presència d’aquests productes als mercats. Per l’alcaldessa, Ada Colau, la pandèmia ha posat en evidència l’increment de la demanda d’aquest tipus d’aliments, com ho demostra l’obertura del BioMarket de Mercabarna. Es tracta de millorar l’alimentació dels barcelonins. També la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Montserrat Ballarín, destaca la triple millora d’aquest distintiu, per a la salut dels ciutadans, per al planeta i també per als mercats.

Etiquetes per identificar els productes verds

Per facilitar que els clients dels mercats puguin identificar els productes, s’han creat les etiquetes de Comerç Verd i Racons Verds segons el nombre de referències de productes locals i ecològics disponibles en cada establiment. De moment, 124 parades disposen de les etiquetes Racons Verds i sis establiments han rebut el distintiu de Comerç Verd.

Una clienta comprant en una parada amb el distintiu de ‘Comerç Verd’

La promoció de productes de proximitat i ecològics als mercats és una de les principals iniciatives del programa Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.