La Nit del Passeig de Gràcia se celebrarà el 19 de desembre i vol treure’s l’estigma d’una festa per als turistes i captar més el públic barceloní. La nit de compres s’allargarà fins a les 12 de la mitjanit. La jornada està destinada a incentivar les vendes i alhora que els assistents gaudeixin dels diversos espectacles programats. Fins ara aquest esdeveniment s’anomenava Shopping Night Barcelona i s’havia fet coincidint amb el Black Friday, però l’Associació del Passeig de Gràcia n’ha volgut canviar la data per desvincular-se d’aquesta festa anglosaxona.

En aquesta ocasió, són els comerciants del carrers els qui han organitzat l’esdeveniment, mentre que els altres anys ho organitzaven empreses externes.

S’instal·larà un escenari entre els carrers de Provença i el Rosselló. Hi actuaran dos cors de gòspel i una breu actuació dels acròbates del Circ du Soleil de l’espectacle ‘Messi 10’. Hi haurà una presentació institucional i en aquesta ocasió és farà al mateix carrer i no al Palau Robert, tal com es feia anteriorment, per fer l’acte obert a tothom. Segons ha explicat Lluís Sans, president de l’Associació del Passeig de Gràcia, amb aquesta programació esperen rebre entre 70.000 i 80.000 visitants, una xifra molt semblant a la d’anys anteriors.