(ACN) Aquest divendres a les 11 h es reprèn la darrera reunió entre la direcció de Nissan i els sindicats sobre el tancament de les plantes catalanes. La trobada de dijous, que va començar a les 10 h i es va allargar fins a les dues de la matinada, va haver de ser ajornada per la indisposició de la mediadora del Departament de Treball.

Peticions de les parts

Durant la setena mediació de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO), l’empresa ha proposat ajornar el tancament com a màxim fins al desembre del 2021 si s’acaba la vaga indefinida.

Els sindicats, per la seva banda, han demanat que s’allargui “al màxim” l’activitat industrial i que es mantinguin els llocs de treball abans de firmar l’ERO, que afecta 2.525 treballadors de la Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac. Miguel Ruiz, representant de Sigen-Usoc al comitè d’empresa, explica que un dels esculls de la negociació és el manteniment dels llocs de treball fins a la data de tancament.

Reunió amb el Ministeri d’Indústria

Direcció i treballadors s’han reunit també aquest dijous amb representants del Ministeri d’Indústria i del Departament d’Empresa per estudiar les opcions de reindustralització. En aquesta trobada, Raúl Blanco, secretari general d’Indústria del Govern espanyol, ha demanat a l’automobilística japonesa que ajorni el tancament com a mínim fins al desembre del 2021 amb l’objectiu de tenir més temps per buscar una alternativa industrial i mantenir els llocs de treball.