Aquest model se suma a la producció des de fa dos mesos de la furgoneta E-NV200 i al model Pick-Up One Ton, que es començarà a fabricar l’any vinent. Quan els tres vehicles estiguin en funcionament, la companyia preveu generar 1.000 llocs de treball directes i 3.000 d’indirectes. Tot plegat suposarà una inversió de més de 100 milions d’euros a la planta de la Zona Franca.

Durant les últimes setmanes s’han estat produint vehicles per fer les avaluacions. Dijous passat, la direcció europea de l’automobilística en va donar el vistiplau i l’autorització definitiva i aquest dilluns ja ha pogut començar la fabricació en sèrie.

El nou model

Es tracta d’un turisme de segment C, els més venuts a l’estat espanyol, i és el model de la nova generació del Pulsar, comercialitzat amb altres noms des de 2004, com ara el Nissan Almera. Té un disseny en línia amb el dels nous models de la companyia, com el nou Qashqai, i disposa d’una carrosseria de cinc portes i més espai interior.

La direcció de l’automobilística japonesa va adjudicar aquest nou model a la planta de la Zona Franca el febrer de l’any passat, després de mesos de negociacions amb els sindicats per signar un pacte de competitivitat per augmentar la flexibilitat i reduir els costos laborals.