Tomorrow.Mobility, així s’anomena el nou saló que impulsarà Fira de Barcelona a partir del 2022. La primera prova pilot es farà el mes de novembre, en el marc de l’Smart City Expo. La presentació de l’esdeveniment l’ha fet el president de Fira de Barcelona, Pau Relat. Estarà centrat en la mobilitat urbana, sostenible i intel·ligent. És, segons els responsables “la transformació lògica de l’Smart Mobility Congress”. De fet, el nou saló el reimpulsa, el rebateja i li dona entitat pròpia.

S’espera que a la prova pilot de la tardor hi assisteixin prop de 10.000 persones. El director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga ha assegurat que la situació de la pandèmia serà molt diferent a la que hi ha ara i que, per tant, la mobilitat internacional serà més fàcil.

Barcelona com a referent mundial

La voluntat és convertir-se en un referent mundial en aquest àmbit i anar més enllà d’una fira puntual. Ja hi ha una plataforma digital permanent, que funciona els 365 dies l’any, que té 20.000 persones registrades. L’esdeveniment vol donar resposta als reptes de futur de la mobilitat, un sector que es calcula que l’any 2027 podria moure fins a 60.000 milions d’euros.

La fira tractarà diversos àmbits. Des de la micromobilitat (patinets elèctrics i bicicletes), el transport públic, els proveïdors de mobilitat (el cotxe multiusuari o l’aerotaxi), fins a l’eficiència energètica o la digitalització.

La reactivació de la Fira

L’anunci del nou esdeveniment internacional coincideix amb la reactivació de la Fira de Barcelona després de la pandèmia. Aquest divendres ha començat el Saló B-Travel , el primer 100 % presencial i en poques setmanes arrencarà el Mobile World Congress, el més important per Barcelona i Catalunya.