Prop d’una trentena de treballadors de la Sagrada Família, subcontractats per MagmaCultura, s’han concentrat a les portes del temple aquest dissabte 7 de novembre per reclamar una millora de les condicions laborals. La protesta s’emmarca en la vaga indefinida que van iniciar el 26 de setembre i que fa cinc setmanes que es manté.

La protesta ha coincidit amb l’acte de beatificació a Joan Roig Diggle que se celebrava a l’interior del temple, on s’hi han congregat més de mig miler d’assistents. Com cada cap de setmana, els manifestants s’han situat al carrer de la Marina, davant de la façana del naixement. Però, en aquesta ocasió, els Mossos d’Esquadra els han hagut de traslladar quan ha començat l’acte i els han encapsulat cap al carrer de Mallorca.

Els manifestants denuncien que els Mossos “els han empès fins encerclar-los amb un cordó” i consideren que ha estat una mesura desproporcionada “per no donar mala imatge”. Poc després, els han anat deixant sortir progressivament en petits grups. Per la seva banda, fonts policials han confirmat a betevé que no hi ha hagut cap conflicte més enllà de la disconformitat d’alguns congregats per abandonar la zona i que s’ha procedit a traslladar-los a partir de les 10.30 h, tal com està acordat amb els propis manifestants tots els caps de setmana.

Substitucions dels vaguistes

El personal de la Sagrada Família, subcontractat per MagmaCultura, ha denunciat un cop més irregularitats en els sous i la substitució de les seves tasques assumides pels vigilants de seguretat mentre han estat en vaga. A més, demanen que alguns contractes temporals passin a indefinits, que es desafecti part de la plantilla de l’ERTE i que tinguin un tamboret per poder asseure-s’hi durant la jornada laboral.