El Sindicat d’Habitatge de Cassoles es mobilitza aquest dimecres al matí per evitar dos desnonaments al Putxet i el Farró. El primer, que s’ha aturat sense nova data, afecta una família amb dues filles a càrrec. El d’aquest dimecres era el segon intent de llançament. Segons el sindicat, l’habitatge, al carrer de la Torre 6-8, és propietat de Divarian, una societat immobiliària que pertany al fons voltor Cerberus.

Els activistes expliquen que la família hi viu des del juny del 2020 i que tots els intents per negociar un lloguer social —tenen la vulnerabilitat acreditada— no han servit de res. Denuncien que “el fons voltor incompleix de forma sistemàtica l’obligació” d’oferir un lloguer a un preu assequible. “Estan obligats a fer-ho. Els pares no tenen ni permís de residència, ni de treball. Fan les feines que poden i no tenen alternativa”, conta l’Olga, portaveu del sindicat.

Un local ocupat per una família amb criatures

El segon desnonament programat al barri afectava una família amb criatures que està ocupant un local comercial del número 51 de l’avinguda República Argentina. En aquest cas, era el primer intent de llançament. Després de força estona de negociació amb la comitiva judicial i els Mossos d’Esquadra, finalment s’ha ajornat un mes més.

La família i el Sindicat d’Habitatge de Cassoles, a la porta del local comercial a punt de desnonar