Ja fa temps que els perruquers lluiten per rebaixar l’IVA que ara mateix estan aplicant, del 21 %, i deixar-lo en el 10%. És una de les seves lluites principals però no l’única. Les nombroses perruqueries il·legals que han aparegut arran de la crisi, en moltes cases de particulars, i el fenomen de baix cost estan ofegant els marges de molts professionals.

La plataforma PEPPA vol aprofitar la manifestació per reclamar altres punts que la professió hauria d’afrontar com més aviat millor. Proposen que els estudis dels professionals de la perruqueria s’actualitzin: que s’ampliïn els coneixements de cultura general i que s’hi inclogui, també, l’estudi d’idiomes com l’anglès. Consideren que aquest canvi podria donar una imatge més seriosa dels perruquers i esteticistes. I també volen exigir que es convalidi el títol a tots aquells professionals de més de 40 anys que hagin demostrat certa experiència.

Una altra demanda important és la d’unificar els preus. Per aquest motiu es volen reunir amb el Gremi de Perruquers de Barcelona per poder fixar una llista de preus mínims estàndard. Amb aquesta mesura volen posar fre als establiments de perruqueria “low cost”. Des de la plataforma diuen que si es veuen obligats a penjar els preus, es pot començar a posar fre a la competència deslleial que ara mateix s’està exercint. Si aquestes perruqueries es neguen a penjar aquests preus mínims se’ls posaria un avís, la primera vegada, i una multa si continuen sense exhibir els preus als seus locals. Finalment es podria sol·licitar el tancament del local i retirar-li la llicència.

Els perruquers també reclamen un altre punt important: que la seva activitat no sigui catalogada únicament com a feina d’autònoms, perquè ara mateix són artesans i estan contínuament en contacte amb el client.