Desenes de persones s’han concentrat aquest dilluns al carrer de Roger de Flor 209, a l’Eixample, per intentar aturar el desnonament d’una família que viu en aquesta finca, que finalment s’ha executat. Els afectats són el Carlos i la seva mare, una dona de 72 anys, que tenen un informe de vulnerabilitat. Feia 25 anys que vivien en aquest pis de lloguer i la propietat de l’edifici, que va adquirir l’immoble el 2017, no els va voler renovar el contracte.

Fins a aquest punt s’hi han traslladat vuit furgonetes dels Mossos d’Esquadra i una ambulància. Un grup de persones s’han assegut a la porta de la finca, amb l’objectiu d’impedir l’entrada dels Mossos, però finalment, la policia ha pogut accedir-hi i el Carlos ha fet l’entrega de claus. Els activistes que han intentat impedir el desnonament han estat identificats, i també els periodistes que cobrien l’actuació policial des de l’interior del pis.

Aquest era el sisè intent de llançament, després que el 3 de desembre s’aturés l’última amenaça de desnonament. Els altres intents es van poder frenar als jutjats. Segons la PAH, el Sindicat de Llogateres i Llogaters i el Sindicat d’Habitatge de Gràcia, l’ONU havia sol·licitat suspendre’l.

Un gran tenidor que “ha expulsat 23 veïns”

L’edifici on vivien el Carlos i la seva mare és propietat del fons Rontzerius, que va comprar la finca el 2017. En aquell moment, segons les entitats en defensa de l’habitatge, es va negar a renovar els contractes que s’acabaven dels veïns. La majoria dels 28 pisos del bloc ja s’han buidat i reformat. El sindicat assegura que en total “han expulsat 23 famílies”, i ho consideren desnonaments invisibles. Des de l’Ajuntament de Barcelona afirmen que tot i que fa anys que intenten negociar amb la propietat per pactar un lloguer social per a les persones que vivien a la finca, no ho han aconseguit.