El Mobile World Congress 2022 ha iniciat aquest dilluns una nova edició després de cancel·lar-ne la del 2020 i posposar la del 2021 per la pandèmia. La celebració del congrés és un “clar senyal” de recuperació del sector, segons Marian Muro, directora general de Turisme de Barcelona. Muro explica que aquest 2022 ja hi ha confirmats 150 congressos i hi ha altres “93 candidatures”. Encara s’està lluny de les 433 fires i congressos que es van celebrar el 2019, però des de Turisme de Barcelona són optimistes.

En declaracions al programa ‘Via15’, Muro ha afirmat que el congrés de telefonia mòbil té molts punts positius per Barcelona. “En primer lloc, és una tipologia de visitant que és el que vol la ciutat, de qualitat“. Tot i que no s’han assolit les xifres de visitants prepandèmia, Muro és optimista sobre aquesta edició del congrés, que “tornarà a ficar la ciutat en aquella corda de congressos per la qual Barcelona és líder”.

Els congressos aporten el 20 % del turisme

Segons dades de Turisme de Barcelona, un 20 % del turisme que ve a la ciutat és un turisme de congressos. El sector, a més, també té repercussió sobre el turisme vacacional. “Molt és conseqüència dels visitants que han vingut per un congrés o una fira”, explica Muro, “que allarguen la seva estada, venint abans o prorrogant-la després”. I també hi ha qui “venen al congrés i després tornen a venir amb la família”.

Per tot això, des de Turisme de Barcelona són optimistes de cara al futur perquè “la ciutat té unes infraestructures, unes instal·lacions, un clima i una situació amb molt poca competència al voltant”. Expliquen que Barcelona s’ha consolidat com a seu de congressos del sector mèdic, sanitari i també el tecnològic. “La gent, quan hi ha un congrés a Barcelona, vol venir”, assegura Muro.