Creuers al Port de Barcelona

El Consell d’Administració del Port de Barcelona ha aprovat avui ampliar dues concessions que modificaran en part la distribució de l’espai del port. Grimaldi Group i Baleària són les dues companyies operadores que guanyaran en superfície i ubicació amb aquesta decisió.

La terminal Grimaldi serà més gran

Amb l’ampliació de la concessió atorgada a Grimaldi Terminal Barcelona s’inclouen espais nous que permetran millorar l’operativa del transport de passatge, vehicles i camions, i també facilitaran el creixement dels tràfics actuals. La terminal que està situada al moll Costa i operada per Grimaldi Group, incorporarà una superfície de 27.522 metres quadrats, que corresponen a dos terrenys del moll Contradic situats al costat de la concessió actual, de 64.221 metres quadrats.

La concessió d’aquesta terminal que era per 15 anys, ara es prorroga en sis anys més i Grimaldi, l’empresa concessionària, serà l’encarregada d’executar les obres d’adequació de l’espai amb un pressupost superior als quatre milions d’euros. Aquestes obres inclouran la pavimentació, urbanització, drenatge i instal·lació de xarxa elèctrica al moll Contradic per tal que s’hi puguin realitzar les operatives de càrrega i descàrrega amb condicions de seguretat i eficiència.

Nova estació marítima temporal per a Baleària

El Consell d’Administració també ha aprovat atorgar la naviliera Baleària, una concessió per a la instal·lació d’una estació marítima temporal, a la terminal Port Nou, per al passatge que embarca amb el seu vehicle particular al moll Adossat. Aquesta estació marítima permetrà millorar el servei que l’empresa ofereix actualment en aquest moll als passatgers que viatgen entre Barcelona i les illes Balears.

Fins ara els passatgers de Baleària havien de realitzar les gestions de venda de passatges, embarcament i facturació en les oficines de la naviliera situades a l’estació marítima Drassanes, però en alguns casos havien de traslladar-se posteriorment fins al moll Adossat, on també operen els seus vaixells, per embarcar. L’estació marítima tindrà 453 metres quadrats i un aparcament de 2.687 metres quadrats de superfície. La concessió, que serà temporal fins que Baleària pugui disposar d’una nova estació marítima al sud del moll Adossat, és per un termini de vuit anys.

Aquests canvis arriben al Port de Barcelona després d’un darrer any marcat per la pandèmia del coronavirus que ha afectat directament el trànsit de creuers a la ciutat.