A l’obrador de la pastisseria Brunells se’ls ha girat feina. Aquesta setmana han guanyat el reconeixement al millor croissant de mantega de l’estat espanyol. Els barcelonins no han resisitit la temptació de tastar-los i per mostra, un botó: han passat de vendre 100 croissants al dia a vendre’n 1.500. El pastisser de la Brunells, Andreu Sayó, reconeix que aquests dies “són una bogeria”: “Dilluns a la tarda ja va venir molta gent i dimarts va ser una explosió i cada dia venem més.”

Segons explica Sayó, el triomf dels seus croissants se sustenta en quatre pilars: una fórmula equilibrada, un bon procés d’elaboració, ingredients de primera qualitat i un bon equip de treball. Precisament aquest equip s’ha ampliat i han contractat el doble de personal per poder atendre l’augment de clientela.

pastisseria brunells

Un nou projecte enmig de la pandèmia

La pastisseria Brunells és un comerç històric del barri Gòtic. Va obrir el 1852, però el 2018 va haver d’abaixar la persiana. Tres barcelonins el van rehabilitar i n’han recuperat l’activitat. El mèrit és que ho han fet en plena pandèmia. Aquest mes de juny, mentre molts comerços del Gòtic tancaven per culpa de la crisi sanitària, la nova Brunells va tornar a omplir els mostradors de pastes i dolços. Els propietaris reconeixen que han estat mesos durs i que gràcies al premi s’han donat a conèixer i han augmentat les vendes.

De fet, Salvador Sans, un dels propietaris, considera que també és una oportunitat pel barri: “Els barcelonins s’estan adonant de la meravellosa complexitat que té el barri antic. Aquests comerços meravellosos que no es poden trobar en altres llocs.”