Es tracta d’un edifici singular, que té l’origen en el 1909, i que disposa d’una protecció especial com a comerç emblemàtic. Situat a tocar de la plaça de Sant Jaume, la subhasta de l’immoble va despertar les crítiques dels veïns i també del govern d’Ada Colau, que van demanar al president Quim Torra que fes marxa enrere.

És una finca urbana de cinc pisos, enclavada al bell mig del barri Gòtic: un immoble molt atractiu per als inversors que, a més d’un comerç singular, també té inquilins en règim de lloguer.

La subhasta, però, no s’ha descartat completament. La Generalitat ha encarregat informes a les conselleries de Cultura i Empresa per avaluar si la venda pot afectar algun interès comercial o cultural per a Barcelona. Un cop es tingui els resultats, es tornarà a valorar si és pertinent, o no, convocar una nova subhasta pública. Si finalment es descarta, s’obriria un nou escenari, que encara no està previst.

Pel que fa a la resta de lots, el calendari es manté: se subhastaran el 5 de juliol i s’ha fixat el 15 de juny com a termini màxim per presentar ofertes.

Des de Resistim al Gòtic consideren que la decisió de la Generalitat és un rentat de cara i reclamen que s’aturin totes les subhastes de manera que els immobles, 15 dels quals són a Barcelona, es puguin destinar a habitatge social. El president de l’Associació d’Establiments Emblemàtics, Pep Roig, exigeix que es trobi la fórmula que asseguri la supervivència de comerços centenaris.