JOSEP MARIA PONS, director general del Barcelona Meeting Point "Els 260 expositors que poden haver hagut han fet més contactes aquests cinc dies que els que fan et diuen ells en cinc mesos a les seves oficines. En els propers mesos es veuran els fruits dels treballs d'aquests cinc dies de treball, que pels expositors han sigut summament productius i ells han sortit molt contents. Amb això és amb el que ens quedem nosaltres, amb l'alta satisfacció dels expositors. La internacionalització que es dóna que sembla que només sigui per als grans fons o les empreses del sector també arribi a l'agent immobiliari, a l'API, de la cantonada. Això ho hem començat a fer una mica i això a una sèrie d'API de Barcelona els ha agradat i que volen que continuem per aquesta línia. Els grans fons, aquí s'ha d'anar amb cura perquè hi ha moltes ganes d'invertir a Espanya per part de grans fons internacionals, com del món anglosaxó, dels Països Baixos, d'Alemanya, del Regne Unit, dels Estats Units, alguns dels Emirats i de la zona del golf Pèrsic." "Fins a quin punt hi ha bona oferta per a ells?" "Si no hi ha tanta oferta bona per a ells, el que pot passar és que els preus de les peces bones pugin més del compte. Aquí, patir per bombolla immobiliària d'habitatge, penso que no. És amb altres tipus d'actius." "Centres comercials, oficines, hotels....Una cosa porta l'altra?" "No necessàriament."

Josep Maria Pons s’ha mostrat optimista amb el tancament de la darrera edició de la fira del mercat immobiliari. Pons ha dit que els 260 expositors que hi han participat “han sortit molt contents” perquè ha estat una fira molt “productiva”. Fins i tot alguns expositors “ja han reservat espai per l’any que ve”,  un fet que no passava des de feia anys.

El director general del Barcelona Meeting Point ha explicat que una de les apostes del saló és potenciar “la internacionalització” del món immobiliari a les agències de barri: “Que els agents d’api de barri es puguin posar en contacte amb apis estrangers”, ha afirmat. Segons Pons, els estrangers que compren més pisos a Catalunya són els francesos, seguit de britànics i russos.

Cura amb els grans fons d’inversió

Josep Maria Pons ha alertat que el gran interès dels inversors privats en la compra de grans actius, com ara centres comercials, oficines i sobretot hotels, podria acabar provocant una bombolla immobiliària. “Aquí és on s’ha d’anar amb cura perquè hi ha moltes ganes d’invertir a Espanya”, ha afirmat. L’interès prové majoritàriament del Regne Unit, els Països Baixos, els Estats Units, Alemanya i els Emirats Àrabs. Pons no creu, però, que aquesta possible bombolla acabi repercutint en els preus dels habitatges.