Les merceries de la ciutat han incrementat les vendes durant la pandèmia, després de viure uns anys de crisi constant. En una entrevista al programa ‘reset’ de betevé, el propietari de la merceria Perelló, Ramon Martínez Perelló, afirma que “ara comencen a recuperar les vendes del 2007”. I assegura que amb l’augment d’hores a casa pel confinament, molta gent ha tornat a dedicar hores a la costura i les labors.

“Ens vam plantejar el tancament”

L’arribada de la pandèmia i els mesos tancats a casa han fet augmentar la venda de màquines de cosir i de teles. La merceria Perelló, situada al carrer Gran de Sant Andreu, té 97 anys d’història i després de 13 anys de crisi i l’arribada del coronavirus “ens va fer plantejar el tancament, no pensàvem que després podria passar això”. Ara bé, també afirma que “no és un negoci totalment rendible, sinó que hi ha mancances que cal millorar”.

De 25 a 300 metres de gomes

Durant els mesos de confinament, aquests comerços van haver de tancar i el poc material que tenien el van destinar al subministrament d’EPI per als sanitaris. A inicis de maig van reobrir i van començar a vendre material per a tota la població. El propietari de la merceria destaca que a mitjans d’abril els van oferir paquets de gomes de 300 metres, quan habitualment eren de 25. “El primer que vaig pensar quan m’ho van enviar és que estaven bojos”. Després de l’experiència i del gran interès per elaborar mascaretes des de casa, “300 metres ens poden durar entre dues i tres setmanes”. A més, des de la merceria treballen amb diversos teixits adequats a totes les edats perquè els infants puguin portar mascaretes “més creatives i fantàstiques”.