La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha reivindicat el diàleg en l’acte de celebració dels 150 anys d’aquesta infraestructura. En el discurs de cloenda, Conesa ha dit que li hauria agradat que la cita hagués arribat “amb més harmonia política i social” i ha destacat que l’efemèride del port barceloní és fruit del diàleg entre institucions públiques, empreses privades i mercats.

En l’acte celebrat al Palau de la Música, Conesa ha tingut un record per a Josep Rull, exconseller de Territori i Sostenibilitat, que es troba a la presó després de ser condemnat per sedició pel Tribunal Suprem. Conesa ha dit que és una persona “molt estimada per la comunitat portuària”.

D’altra banda, Conesa ha apuntat alguns dels reptes futurs que tindran els grans ports del món, també el de Barcelona: la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, el Brexit i el proteccionisme. Davant d’això, defensa que el port ha de “crear prosperitat” per a la comunitat. La presidenta del Port de Barcelona s’ha compromès a implantar energies renovables i a l’ús de combustibles respectuosos amb el medi ambient.

Presència de Collboni, Calvet i Cunillera

A l’acte hi han assistit personalitats polítiques de totes les institucions. Per part de l’Ajuntament hi han anat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha participat en l’acte en representació de la Generalitat, mentre que per part de l’Estat hi ha assistit la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

També hi han acudit els expresidents de la Generalitat Artur Mas i José Montilla.