Qui més qui menys ja està a punt per començar el reguitzell d’àpats de les festes de Nadal amb familiars o amics i això s’ha notat especialment als mercats barcelonins. Són dies de moltes vendes, per això hi ha una vintena de mercats de la ciutat que allarguen els seus horaris aquests dies per tal que tothom pugui comprar els aliments que necessiten encara que sigui a última hora.

Els paradistes asseguren que aquest dissabte ha estat el dia més fort de vendes de tot el mes. Fins i tot, alguns han començat a treballar a les dues de la matinada per tenir a punt tots els paquets dels clients. De totes maneres, els venedors coincideixen que cada vegada els barcelonins són més previsors i que ja comencen a comprar a principi de mes.

Com és habitual aquests dies, alguns productes han pujat de preu. Segons, l’organització de consumidors de mitjana els productes han augmentat el preu gairebé un 15 %. Una pujada que s’ha notat especialment en el peix. El preu del besuc i el lluç ha augmentat més d’un 40 %. En canvi, altres productes típics per aquestes dates com les gambes s’han mantingut xifres similars a la resta de l’any. La carn també ha incrementat el preu però la pujada no s’ha notat tant, ja que se situa entre el 5 % i l’11 %.