El mercat provisional tindrà una superfície de 1.900 metres quadrats, amb un altell d’uns 400. Donarà cabuda a l’activitat comercial del Mercat de l’Abaceria actual, amb 43 establiments alimentaris i 14 parades especials (estaran situades a l’exterior amb un tancament individual). La instal·lació no afectarà la circulació de vehicles, de manera que es mantindrà el trànsit tant en sentit ascendent com descendent al passeig de Sant Joan i també la majoria de l’arbrat. Els accessos al mercat se situaran als dos extrems i la part central. L’Ajuntament ha adjudicat el projecte amb un pressupost de 3.242.233 euros i es preveu que els treballs estiguin acabats l’estiu del 2018. L’empresa adjudicatària és l’UTE de COMSA, SAU i COMSA Instalaciones Sistemas Industriales SL.

 

L’inici dels treballs del mercat provisional coincideixen amb la celebració, aquest mes de desembre, del 125è aniversari de l’Abaceria i per això s’han organitzat diverses activitats. Aquest dimecres els paradistes compartiran amb els clients un gran pastís d’aniversari.

En espera del nou mercat

La proposta per al mercat definitiu, que va ser aprovada el juliol del 2016 per la majoria del l’assemblea de comerciats del mercat (95 % de vots a favor), planteja la rehabilitació integral de l’edifici actual, amb un pressupost aproximat de 25 milions d’euros. Durant el 2018 es preveu redactar el projecte arquitectònic i iniciar les obres. La durada prevista dels treballs és d’entre 24 i 30 mesos. 

125 anys de mercat

El Mercat de l’Abaceria celebra, aquests dies, els 125 anys d’història. Aquest dimecres, els paradistes han volgut compartir amb els veïns un pastís amb espelmes, cava i la música del grup Far. Els comerciants estan molt contents de celebrar l’aniversari i saber que està tot a punt per rehabilitar, de forma integral, el seu lloc de feina.