mercat dominical de sant antoni

El Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni està tancat des del 10 de gener per les mesures de contenció de la pandèmia. En principi, les restriccions es mantenen fins al 7 de febrer, però des de l’Associació de Professionals del Mercat manifesten la seva inquietud i malestar a conseqüència d’aquesta norma i les seves successives pròrrogues.

Els paradistes al·leguen la seva “excepcionalitat” per demanar que es reconsideri el tancament, ja que només obre els diumenges i, per tant, no tenen més remei que estar tancats permanentment fins a nou avís. Expliquen, també, que més de 100 famílies depenen d’aquest mercat i que no obtenen cap ingrés des de fa setmanes.

Recorden, a més, que prèviament ja se seguien les restriccions d’aforament i totes les mesures de seguretat pel coronavirus. “De res ha servit fer bé la feina”, asseguren en un comunicat. En aquest sentit, lamenten que, tot i que el setembre del 2020 la Generalitat de Catalunya va declarar la cultura com a bé essencial, “aquesta declaració hagi quedat en paper mullat perquè no ha tingut cap norma jurídica que l’empari”.

Suport de la Federació de Mercats Municipals

La Federació de Mercats Municipals (FEMM) de Barcelona ha expressat el seu suport als comerciants del Mercat Dominical de Sant Antoni, ja que amb les restriccions actuals no poden obrir cap dia de la setmana. Des de la FEMM sol·liciten a les autoritats competents, l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Comerç de la Generalitat de Catalunya i el Procicat que permetin la reobertura immediata del Mercat del Llibre de Sant Antoni.

Fa una setmana els Encant de Sant Antoni van poder reobrir gràcies a l’autorització del Procicat, després de presentar una petició per obrir amb limitacions.