El Mercat d’Hostafrancs ha començat a traslladar les parades més properes al supermercat. Feia temps que la majoria dels comerços situats a l’últim passadís havien abaixat la persiana. Només en quedaven sis i el moviment de clients per aquesta zona era molt reduït. Per evitar que quedessin en un cul de sac, des de l’Associació de Paradistes van demanar a l’Institut Municipal de Mercats aglutinar tota l’oferta comercial a la resta de  l’equipament.

Dues parades, pendents de reubicació

Tot i que els comerciants afectats destaquen l’augment de les vendes i valoren molt positivament el canvi d’ubicació, a dia d’avui encara queden dos establiments sense reubicar. Segons el president de l’associació que representa els paradistes, Òscar Alonso, el motiu és la manca d’acord amb l’Institut Municipal de Mercats, ja sigui per la nova ubicació o per la indemnització en cas de tancament. No obstant això, creuen que abans de l’estiu podria estar solucionat.

La incògnita és saber què passarà amb l’espai que ocupaven les parades i que ara ha quedat buit. La regidora del districte, Laura Pérez, descarta l’ampliació del supermercat que hi ha a l’equipament i assegura que el mercat té altres necessitats com ara pujar els lavabos del soterrani a la primera planta.

El mercat espera una reforma

Però aquesta no és l’única actuació que s’haurà de fer al Mercat d’Hostafrancs. Els aiguats del mes d’agost passat van evidenciar que l’equipament necessitava una reforma urgent. Des d’aleshores, l’Ajuntament ha fet algunes actuacions com la neteja del canal de recollida d’aigües de les dues teulades per evitar noves inundacions o pintar el vestíbul.

El districte assegura, però, que durant aquest 2019 hi haurà més inversions. Els paradistes estan en espera de rebre més informació per part de l’Institut de Mercats, però alerten que no volen una reforma integral sinó un manteniment anual que garanteixi el bon estat de l’equipament.