El Mercat de l’Estrella s’haurà de traslladar temporalment als Jardins del Baix Guinardó perquè s’hi ha de fer una reforma que requereix que es pari l’activitat de l’equipament. Aquests dies ja s’estan fent treballs geotècnics a la zona on probablement s’instal·larà la carpa provisional, que està en un districte diferent, malgrat que s’hi pot anar caminant en 10 minuts.

Els paradistes, en espera d’una reunió informativa

Segons Lourdes Vico, presidenta de l’Associació dels Paradistes del Mercat de l’Estrella, de moment encara no tenen cap informació sobre el trasllat. Confia que en la reunió que tenen programada per al 16 de març els donin tots els detalls de les obres i de la futura instal·lació als jardins, antigament anomenats Príncep de Girona.

trasllat mercat estrella
Les filtracions d’aigua als magatzems s’han agreujat i obligaran a tancar el mercat

La notícia de la reforma de l’equipament i el trasllat temporal de les parades s’ha fet pública a través del butlletí informatiu dels Mercats Municipals de Barcelona. El problema són unes filtracions d’aigües originades probablement a la zona de magatzems, que s’han agreujat en els darrers mesos.

Ens falta molta informació, suposo que ens ho explicaran amb detall”
Josep Calpe, Carnisseria Consol i Josep
No sabem quant temps ens portarà ni què ens suposarà, tot està a l’aire”
Francisco Muñoz, Carnicerias Bambi

Els comerciants estaven en espera dels resultats d’un estudi de Mercats per saber si calia o no el trasllat, però molts ja se n’havien fet a la idea. Amb tot, segons Josep Calpe, paradista, encara els falta molta informació: “Suposo que ens ho explicaran amb detall”, confia. Francisco Muñoz, també comerciant, afegeix: ” No sabem ni quant temps ens portarà ni què ens suposarà el trasllat; tot està a l’aire”, lamenta.

El mercat provisional estarà en un altre districte

Les parades es traslladaran des del Camp d’en Grassot fins al Baix Guinardó. Són dos barris a tocar un de l’altre, tot i que el primer és a Gràcia i l’altre a Horta-Guinardó. El recorregut caminant des del mercat actual fins al mercat provisional suposa com a màxim 10 minuts. Alguns clients asseguren que hi seguiran anant, mentre que d’altres expliquen que ja no els serà tan pràctic.

trasllat mercat estrella
El Mercat de l’Estrella està al carrer de Pi i Margall i la carpa provisional anirà als Jardins del Baix Guinardó
Probablement la carpa provisional anirà ubicada davant de l’estany, a tocar d’aquesta guingueta, als Jardins del Baix Guinardó

Probablement, la carpa provisional anirà situada a l’esplanada que hi ha davant de l’estany, a tocar de la guingueta. Segons Luis Avila, de la guingueta Aigües Tsunami, l’Ajuntament de Barcelona i Parcs i Jardins li han explicat alguns detalls del trasllat del mercat: “Hauran de treure arbres, bancs i les taules de ping-pong, i la idea és que en uns tres mesos estigui aquí”, afirma.

trasllat mercat estrella
Operaris treballant fa uns dies a la zona on es vol col·locar la futura carpa del Mercat de l’Estrella durant la reforma de l’equipament

De fet, aquesta setmana ja hi ha uns operaris treballant a l’esplanada pensada per al mercat. Estan fent un estudi geotècnic del terreny per veure com és el paviment de cara a la futura instal·lació de la carpa provisional. I es pot veure on aniria situada, perquè han delimitat la zona amb cons.