Ofertes Hotels

L’obertura del perímetre comarcal el mes de març ha estimulat l’activitat. Això s’ha vist reflectit en la millora del mercat de treball amb un registre de 29.600 ocupats efectius més a tot Catalunya, segons el darrer baròmetre de la Cambra de Comerç de Barcelona. Així mateix, el nombre d’empreses actives ha crescut en 1.440 al març, fins a 224.800 companyies.

De fet, també s’hi ha detectat una disminució del nombre de treballadors en ERTO, que ha caigut un 17,3 % respecte al febrer i un 71,2 % menys respecte al pic assolit el març del 2020. Aquesta millora s’ha detectat tant en la indústria —que ja fa mesos que està en expansió— com en el sector de serveis —que durant el febrer va registrar una caiguda de més del 8 %, similar a la del gener.

Tot i aquestes dades, segons Núria Gilgado, secretària de Política Sindical i coordinadora de l’Àrea Externa d’UGT, la majoria dels 33.000 treballadors de tot l’estat espanyol que van sortir de la situació d’ERTO, com a resultat de la flexibilització de les restriccions per la covid-19, ja tornen a estar en un expedient de regulació temporal d’ocupació com a conseqüència del retorn al confinament comarcal.

Turisme estancat, però més mobilitat

En aquest sentit, el turisme continua sent el sector més afectat per la pandèmia. El nombre de passatgers a l’aeroport ha caigut un 89,3 % respecte al març del 2019. Tot i això, gràcies a la lliure mobilitat entre comarques del mes passat i la Setmana Santa, es manté la recuperació progressiva de la mobilitat en transport públic i privat encetada al febrer, tot i que encara és inferior al nivell del març del 2019.

Pugen les sol·licituds de prestació d’autònoms

Pel que fa als autònoms, ha augmentat el volum de sol·licituds de prestació presentades el darrer mes per aquest col·lectiu, amb motiu de la convocatòria d’ajudes estatals publicada el 12 de març.