Amb una entrega de diplomes, l'Ajuntament ha volgut reconèixer avui més d'un centenar d'empreses que han contractat joves de la ciutat a través dels programes de Barcelona Activa. Durant l'any passat, es van fer més de 900 contractes a menors de 30 anys, un dels col·lectius a qui s'adreça una atenció especial amb formació i orientació laboral. HABIS JOSÉ RUMEU, participant en el programa Joves per l'ocupació "Actualment, després d'un contracte de sis mesos continuo treballant a l'empresa i espero que duri un bon temps. Em sento còmode i emparat, i més preparat per a un futur." Barcelona Activa va atendre en conjunt tot l'any passat unes 48.000 persones. D'aquestes, més de 18.000 estaven a l'atur i es van adreçar als serveis d'ocupació. Més de la meitat han aconseguit trobar feina, en concret, uns 9.500 contractes, la gran majoria temporals i un 27% indefinits. Pel govern municipal, el reforç de l'atenció personalitzada ha estat clau, amb unes 10.000 consultes l'any passat. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Per què tenim uns graus d'inserció molt més elevats? Perquè fem 'vestits a mida'. Atenem les persones de manera individualitzada. Sabem el cas per cas, cadascú el que li passa." Aquest any es posarà en marxa un pla per fomentar l'ocupació dels aturats majors de 40 anys. Es destinaran 22 milions d'euros en ajudes a les empreses que creïn llocs de treball per a aquest col·lectiu

Els serveis que ofereix l’agència Barcelona Activa van atendre durant el 2014 3.000 usuaris més que l’any anterior. En concret, 47.799 persones. A través dels serveis d’ocupació i els programes d’atenció a aturats es va atendre 18.370 persones sense feina, de les quals més de la meitat van aconseguir un contracte. En concret, segons els responsables de l’agència, es van facilitar 9.500 contractes durant l’any passat, la gran majoria (73%) temporals, tot i que un 26,8% van ser indefinits. La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha destacat el reforç de l’atenció personalitzada a Barcelona Activa com una de les claus per aconseguir “graus d’inserció molt elevats”.

Els col·lectius amb més atenció des de Barcelona Activa durant l’any passat van ser els menors de 30 anys. Mitjançant els programes d’ocupació, formació i recerca de feina per a joves es van aconseguir 911 insercions laborals. Precisament aquest divendres, l’Ajuntament ha fet un acte de reconeixement a 130 empreses que l’any passat van contractar joves a través dels programes de Barcelona Activa, com ara el Joves per l’ocupació. El 2014 també es va reforçar l’atenció a les persones en risc d’exclusió social amb el Programa d’Inserció Sociolaboral, que va atendre més de 2.000 persones.

Aquest 2015 l’atenció es focalitzarà també en els aturats de llarga durada més de 40 anys. Amb el programa Barcelona es compromet, dotat amb 22 milions d’euros, es destinaran ajuts de fins a 18.000 euros per cada nou lloc de treball creat per a aquest col·lectiu d’aturats que faci més d’un any que no tingui feina. El govern municipal ha explicat que des d’inicis de mandat ha augmentat en un 75% els recursos destinats a Barcelona Activa. El 2015 n’hi aportarà 27,4 milions d’euros respecte als 24 milions de 2014 i els 13,8 que, assegura, es van destinar l’any 2011.