McDonalds benzinera Repsol

La cadena de menjar ràpid McDonald’s mantindrà el restaurant de la ronda del Litoral, a la frontera entre la Vila Olímpica i el Poblenou, després d’igualar l’oferta que Burger King va fer en la subhasta de locals de la façana marítima, propietat de l’Estat. En aquella operació, l’octubre de l’any passat, es van subhastar una vintena de lots i Burger King va oferir 4,5 M € pel restaurant. Tot i això, McDonald’s va exercir el dret de tanteig que tenien els concessionaris dels locals amb opció preferent de compra.

El restaurant de la ronda del Litoral és un dels 21 establiments que McDonald’s té a Barcelona. La cadena el considera un dels locals de referència, amb una superfície de 601 metres quadrats i una plantilla de 100 treballadors. En un comunicat, explica que vol fer una inversió al restaurant per renovar-lo tant per dins com per fora. Entre altres novetats, transformarà la cuina per preparar productes al moment.

A la ronda des del 1993

McDonald’s ocupa aquesta parcel·la de la façana marítima des del 1993 després d’un acord entre l’Ajuntament i el Comitè Olímpic Organitzador dels jocs del 1992. La parcel·la era propietat de l’Estat, i es va cedir al consistori en el marc de les obres d’infraestructures olímpiques. L’acord va incloure el subministrament gratuït de menjar als voluntaris olímpics i, a canvi, es va oferir una concessió administrativa al restaurant per 27 anys. La concessió va acabar el juny del 2019 i, per això, l’Estat va procedir a la venda d’aquest i altres locals.