Les mobilitzacions pel degoteig de desnonaments no s’aturen. Aquest divendres al matí n’hi havia almenys quatre al barri de de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, al districte de Ciutat Vella. El Sindicat d’Habitatge del Casc Antic ha fet una crida i desenes de persones s’han concentrat per donar suport a les famílies afectades. Finalment, s’han pogut aturar les quatre ordres de llançament, una d’elles en un edifici d’habitatge públic de la Generalitat.

Un any sense pagar el lloguer per la pandèmia

L’Asun, veïna del carrer dels Flassaders, acompanyada per activistes en defensa de l’habitatge i una treballadora del Servei d’Intervenció en situacions de Pèrdua d’Habitatge (SIPHO).

El darrer desnonament previst per aquest divendres era al carrer dels Flassaders, número 25, on viu l’Asun amb el el seu fill des de fa 25 anys. Es tracta d’una veïna de tota la vida del barri amb problemes de salut i que, arran de la crisi sanitària, va deixar de pagar el lloguer fa un any.

El Sindicat d’Habitatge del Casc Antic denuncia que tot l’edifici és del mateix propietari, que també vol fer fora un altre veí de la finca. Fa temps que l’Ajuntament negocia amb la propietat per no fer fora els inquilins, i finalment, s’ha aconseguit ajornar el desnonament a peu de carrer. El SIPHO -Servei d’Intervenció en situacions de Pèrdua d’Habitatge- també ha acudit al desnonament.

Suspès el desnonament d’un pis de l’Agència d’Habitatge de Catalunya

Els activistes també tenien cita al carrer de la Sèquia, número 5, davant d’un bloc de pisos de l’Agència d’Habitatge de Catalunya. Hi viuen la Nouha i la seva família amb un nen de cinc anys. Expliquen que els van rellogar l’habitatge, que ja feia uns anys que estava buit. El Sindicat d’Habitatge del Casc Antic subratlla que es tracta d’una família vulnerable amb un fill menor i que “la Generalitat els vol desnonar sense alternativa”.

Els activistes han rebut la confirmació que el desnonament s’ha suspès. De fet, aquest dijous al vespre ja es fer una protesta sonora i es van obrir les negociacions per evitar que s’executés el llançament.

Prèviament, també es va suspendre un altre desnonament previst per a primera hora d’aquest divendres. En aquest cas, al carrer dels Agullers, número 18.

La pressió veïnal també atura l’ordre de llançament del carrer de l’Argenter

Pel que fa al carrer de l’Argenter, número 17, la pressió veïnal també ha aconseguit aturar el desnonament. Els afectats són el Mourad Mohamed i la seva parella, que viuen en els baixos de la finca, sense cèdula d’habitabilitat.

Durant la mobilització, a les portes del local, els activistes han encès bengales i han cantat consignes anticapitalistes.