MIQUEL RODRÍGUEZ, director del 080 Barcelona Fashion "Les decisions que en un moment determinat pren un dissenyador o pren una marca de participació o no ens semblen perfectes a nosaltres. En cap cas no es construeix ni un calendari ni un programa per substituir ni res ni ningú. Sempre hem cregut en la bondat de tenir el màxim ressò internacional."

Blahnik presentarà en el marc del 080 el seu llibre ‘Manolo Blahnik: Fleeting Gestures and Obsessions’ i serà una de les grans estrelles d’una trobada en què una trentena de creadors mostraran les seves propostes per a la temporada tardor-hivern 2016-2017.

Paral·lelament a les desfilades i altres activitats previstes, s’habilitarà per primera vegada el Barcelona Fashion Showroom, un espai que neix amb l’objectiu de fomentar els contactes professionals i les oportunitats de negoci. Hi participaran una vintena d’empreses del sector tèxtil català, entre les quals trobem noms habituals de la passarel·la catalana com Punto Blanco, Yerse, Escorpion, Wom&Now, CND by Cóndor, Torras, Naulover i Edgar Carrascal.

Un any més, en el marc del 080, es lliuraran el Premi Nacional a la millor col·lecció i el Premi Nacional al disseny emergent. També es podrà veure l’exposició “Pedro Rodríguez: cultura a l’armari” i  conèixer iniciatives de moda com #NU02, el nou projecte empresarial i creatiu de Txell Mira, Míriam Ponsa i Josep Abril.

En total, enguany participaran a la passarel·la 31 creadors entre els quals destaquen Custo Barcelona, Sita Murt o TCN, entre d’altres. Els qui no desfilaran a la Llotja de Mar  seran Mango i Desigual, que habitualment obrien i tancaven les desfilades. Segons l’organització del certamen, la sortida de Mango ha estat una decisió empresarial mentre que Desigual ha optat per no participar en les desfilades, però continuarà vinculat al certamen amb el patrocini del premi al disseny emergent.