Centenars de treballadors de la companyia nipona Nissan han iniciat aquest dijous diverses marxes lentes amb vehicles que han començat des de les tres fàbriques que té la companyia a Catalunya —Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac— fins arribar a l’avinguda Diagonal, on conflueixen totes les protestes. Els treballadors s’han mobilitzat davant del consolat del Japó. La plantilla demana que l’empresa reconsideri la decisió i segueixi amb la producció de vehicles des del país.

Alguns treballadors s’han manifestat a les portes del despatx d’advocats que suposen que durà l’acomiadaments de la plantilla de Nissan.

protesta Nissan davant bufet advocats Garrigues

La plantilla ja va iniciar les protestes la setmana passada després que la companyia va fer oficial el tancament de tots els centres de treball catalans a finals d’any i que deixaran a l’atur uns 3.000 treballadors i posaran en risc prop de 25.000 llocs de feina indirectes.

Els darrers dies la plantilla ha protestat a les portes d’alguns concessionaris del grup empresarial de Nissan-Mitsubishi-Renault i també s’han manifestat tallant el trànsit a la ronda del Litoral, la Gran Via i la B-23.