Els propietaris dels “escape room” de Catalunya s’han concentrat aquest dilluns al matí a la plaça de Sant Jaume per protestar per la delicada situació econòmica que travessen. Critiquen que la Generalitat no els ha informat si la seva activitat, com a establiment de lleure, entrava dins de les restriccions aplicades per frenar els contagis de la covid-19. Fa molts dies que estan en aquests “llimbs legal”, tot i haver demanat un aclariment nombroses vegades, i se senten “oblidats per les administracions”.

protesta escape room plaça sant jaume

A banda de la confusió sobre com actuar, els propietaris d’aquests establiments denuncien que la manca d’ajudes econòmiques els està abocant a una situació límit. A Catalunya ja han tancat més del 30 % dels locals arran de la pandèmia, i prop d’un 75 % “s’aguanten per un fil molt prim”, alerten en un manifest.

Compliment de les mesures de seguretat

Els propietaris dels jocs d’escapada en viu asseguren que han invertit diners i esforços per adaptar-se a les peticions de Sanitat. A més, afirmen que la seva activitat té unes particularitats que els permeten mantenir el servei i al mateix temps complir amb les mesures de prevenció.

Defensen que a les sales no hi accedeixen més de sis persones, que es desinfecten després de cada sessió, i que per anar-hi cal demanar cita prèvia.

Per tot plegat demanen poder reobrir els locals de forma immediata, que se’ls concedeixi una classificació d’activitat econòmica de lleure sociocultural, disposar d’una normativa clara i concisa, i que se’ls inclogui un pla sectorial d’ajuts. “No som oci nocturn, ni salons recreatius ni casinos. Aleshores, amb quines mesures estem protegits?”, denuncien.