El Grup Promotor de la Llei 24/2015, la norma catalana contra els desnonaments i la pobresa energètica, ha fet un manifest que farà arribar al Govern espanyol per exigir la retirada immediata del recurs al Tribunal Constitucional que va interposar el PP. El document el signen fins a una cinquantena d’entitats socials, sindicats, associacions i municipis, entre els quals l’Ajuntament de Barcelona.

El manifest s’ha presentat davant del Parlament de Catalunya, amb la presència de sindicats, associacions i entitats socials, col·legis professionals i diversos alcaldes, entre ells, Ada Colau, que han unit forces per escenificar un objectiu comú: urgir el president de l’executiu central, Pedro Sánchez, a retirar el recurs que manté en suspensió diversos articles de la normativa.

Deu anys d’emergència d’habitatge

La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Lucía Delgado, ha assegurat que fa deu anys que tenen emergència d’habitatge, amb 61 desnonaments diaris a Catalunya i que això és injustificable. Per això, ha demanat que la retirada del recurs s’aprovi en el Consell de Ministres d’aquest divendres. També ha exigit una trobada amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, per desencallar aquesta situació

De la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que no s’entén que el govern socialista no l’hagi retirat immediatament. Colau ha explicat que des que la llei d’habitatge va ser impugnada s’haurien pogut evitar que 600 famílies haguessin estat desnonades a la ciutat, segons dades del Serveis Socials.

L’alcaldessa ha reconegut, però, que “segur que són molts més”. De fet, segons el manifest si la normativa hagués estat vigent ja s’haguessin impedit 35.000 desnonaments.