mango oficines palau solità plegamans

La cadena de moda catalana Mango ha decidit suspendre tota l’activitat comercial a Rússia, arran de la invasió a Ucraïna. Una decisió que afectarà tant les botigues físiques com les vendes en línia. L’empresa assegura haver protegit l’operativa al país “fins a l’últim moment” per tal de protegir els 800 empleats que la marca té a Rússia. Finalment, però, ha pres la decisió d’aturar temporalment les operacions i també suposarà l’aturada de l’enviament de nova mercaderia.

Les 65 franquícies seguiran obertes

La cadena té un total de 120 botigues a Rússia, 65 de les quals són franquícies. Aquestes botigues, així com els “marketplaces”, asseguren, podran seguir obertes sempre en funció del seu estoc actual.

Acompanyament als empleats ucraïnesos

L’empresa catalana assegura que s’ha posat a disposició dels empleats de la marca a Ucraïna. Algunes de les iniciatives que han impulsat, diuen, són el suport econòmic o legal i econòmic per a aquelles persones que han decidit marxar del país. La multinacional també ha fet una donatiu de 100.000 euros a la Creu Roja i altres entitats per ajudar a proporcionar assistència als afectats.

Ikea i Volkswagen també aturen els negocis a Rússia 

Ikea i Volkswagen també opten per suspendre la seva activitat a Rússia. La multinacional sueca Ikea ho justifica mostrant la seva “profunda empatia” amb la població afectada, qualificant la guerra a Ucraïna com una “tragèdia humana”. Volkswagen assegura estar “en xoc” i decideix aturar la producció de vehicles a Rússia i suspendre l’exportació al país de manera immediata, esperant “que s’aturin les hostilitats i es retorni a la diplomàcia”.