“Si a Barcelona es cuidés tanta gent gran com a Copenhaguen, es generarien 8.000 llocs de treball en vuit anys“. Així ho ha afirmat el professor del Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Luis Recuenco en una entrevista al programa ‘Reset’, de betevé.

Segons Recuenco, aquesta va ser una de les conclusions d’un estudi que va fer fa uns mesos per a l’Ajuntament de Barcelona, de què també ha explicat que “el més important és que d’aquesta inversió i els llocs de feina que estàs creant el 60 % es recupera a través de diferents impostos“. A més, segons l’expert de la UPF, “de les 23.000 persones que s’atenen actualment a Barcelona es passaria a 46.000“.

Reduir l’atur estructural

Luis Recuenco també assegura que l’Estat espanyol ha de fer “inversions importants” en el sector de les cures familiars perquè, si no, “mai reduirà l’atur estructural”. En aquest sentit, el professor de la UPF considera que aquest sector té “un impacte econòmic molt gran”, que ha xifrat en prop del 20 % del PIB de Catalunya.

“Si tinguéssim la mateixa cobertura de treballadors públics que a Suècia”, ha dit Recuenco, “de cop Espanya tindria tres milions de llocs de feina“. I ha afegit, a més, que “totes aquestes dones que no estan inserides en el mercat laboral no estan cotitzant a la Seguretat Social ni pagant IRPF i això té un impacte negatiu per als pressupostos de l’Estat, que té menys ingressos”.