El sector de l’oci nocturn ja pensa com s’enfrontarà al coronavirus quan pugui reobrir el 8 de juny, segons les previsions del Govern. Els locals de la ciutat volen recuperar la confiança dels clients i per aconseguir-ho alguns, com ara Pacha Barcelona o Opium Barcelona, ja treballen per aconseguir el distintiu d’establiment higienitzat de l’Associació Internacional de l’Oci Nocturn.

Mesures de seguretat per a clients i treballadors

Per obtenir aquesta garantia, a banda de complir amb els requisits dictats per les administracions, els establiments han d’implantar tot un seguit de mesures. Els clients es trobaran amb controls de temperatura, s’hauran de rentar les mans amb gel desinfectant i se’ls informarà sobre com s’han de comportar a l’interior del local. Els treballadors també hauran d’adaptar-se a la “nova normalitat” i hauran de treballar amb mascareta i guants, mantenir la distància amb els clients, fomentar el pagament amb targeta i posar en pràctica protocols de neteja i desinfecció continuada.

Tecnologia al servei de la covid-19

L’Associació Internacional de l’Oci Nocturn també recomana als establiments l’ús de la tecnologia perquè els assistents a un esdeveniment puguin notificar-los, amb total privacitat, si tenen coronavirus. D’aquesta manera el local podria posar-se en contacte amb la resta de clients i les autoritats sanitàries per prendre les mesures oportunes per frenar la propagació de la malaltia.

Un 50 % dels locals podrien tancar

El tancament de les discoteques i els locals d’oci nocturn i les limitacions d’aforament un cop puguin reobrir han provocat pèrdues econòmiques importants en el sector. Per això  la patronal Spain Nightlife demana a les diferents administracions la suspensió del pagament de lloguers, un moratòria de les hipoteques, la cancel·lació dels tributs i ajudes directes. Si no és així, tal com ja van anunciar altres entitats, assegura que el 50 % de les empreses tancaran i si no ho fan ara ho faran abans de finals d’any.