Llogar un pis a Barcelona costa actualment 17,5 € el metre quadrat, 40 cèntims menys que tot just fa un any. En percentatge, això significa que els preus han baixat un 2,4 % aquest 2017. El pic en els lloguers de la ciutat es va registrar al setembre, quan el metre quadrat es pagava a 18,3 €, però durant els últims tres mesos de l’any els preus han disminuït i això deixa un balanç de l’any que marca una tendència a la baixa.

El descens en el preu dels lloguers a Barcelona s’ha notat especialment el darrer quadrimestre, amb una baixada del 4,5 % fins als 17,5 euros registrats en les ofertes publicades per Idealista. Si ens fixem en el preu per metre quadrat en cada un dels districtes, els més cars són Sant Martí (19,2 euros el metre quadrat) i Ciutat Vella (18,9 euros), mentre que els més barats són Nou Barris (12,3 euros) i Horta-Guinardó (13,3 euros).

A Ciutat Vella és on el descens en els preus d’un any a l’altre ha estat més acusat, amb una caiguda del 5 %, seguit de l’Eixample, on hi ha hagut una reducció del 3,8 %. En canvi, tot i que la tendència a tota la ciutat ha estat a la baixa, hi ha hagut districtes on els preus han seguit augmentat. Allà on més ho han fet ha estat a Nou Barris, amb un 4,9 % de pujada. 

De mitjana, en l’actualitat i seguint les dades de balanç d’aquest portal de lloguer de pisos, un pis de 60 metres quadrats a Barcelona val 1.050 €, i un de 90 metres quadrats s’enfila fins als 1.575 €. La nostra ciutat segueix sent la més cara de tot l’estat espanyol, seguida de Madrid (15,5 euros/m2) i Sant Sebastià (14,1 euros/m2).

Pel que fa a Catalunya, el preu de l’habitatge de lloguer de segona mà ha augmentat un 8,8 % durant el 2017 i se situa en 14,4 euros mensuals per metre quadrat mentre que el desembre del 2016 la mitjana catalana era de 13,3 euros. El preu creix a totes les demarcacions catalanes però disminueix a la ciutat de Barcelona.