Els tres establiments del carrer de la Marina que formen part de la prova pilot asseguren que des que van moure les terrasses el 7 de juliol, els clients s'hi aturen menys, i que això pot arribar a posar en perill alguns llocs de treball. Per això demanen que, ara que el projecte encara està en estudi, s'hi facin canvis que els permetin recuperar aquesta font d'ingressos. PEDRO MOLES, propietari restaurant "No està a davant mateix del local, és massa estreta, està inclinada". "Els propietaris dels negocis asseguren que el fet de no poder posar parasols els treu molta clientel·la. Entre les dotze del migdia i les cinc de la tarda toca el sol a les taules, i els clients no s'hi volen asseure". En una primera reunió de balanç amb l'Ajuntament a finals de juliol, ja van expressar aquestes preocupacions i esperen seguir-hi treballant conjuntament a partir del setembre. Pels veïns, amb el canvi ha millorat la mobilitat a les voreres. LUCÍA BERTRÁN, veïna "Jo visc a aquella vorera i quan surto de casa tinc més espai". MARIA BERTRÁN, veïna "El model em sembla bé i crec que també es podria implantar en aquest altre costat". El projecte és un primer pas per reordenar un espai, els voltants de la Sagrada Família, on hi ha una cinquantena de locals amb terrassa, i per on cada any passen més de 3 milions de turistes. L'Ajuntament preveu reduir-hi el nombre de taules al carrer de 193 a 92.

Fa un mes que està en marxa la prova pilot de les terrasses del voltant de la Sagrada Família. Els tres restaurants que van haver de traslladar-les al carril d’aparcament dels cotxes a la calçada per alliberar espai de les voreres no estan del tot satisfets amb el model, i asseguren que el canvi els ha fet perdre clients. Per això demanen que, ara que el projecte encara està en estudi, s’hi facin canvis que els permetin recuperar aquesta font d’ingressos.

Els restauradors diuen que les terrasses estan inclinades, que fan difícil de servir-hi o consumir-hi begudes, i que els falten elements bàsics com para-sols o tendals i llums d’il·luminació nocturna. A finals de juliol ja van fer arribar aquestes propostes en una primera reunió de balanç amb l’Ajuntament, i ara esperen que es pugui millorar el projecte a partir del setembre.

Pels veïns, la proposta ha permès recuperar espai per al passeig a les voreres en uns carrers on cada any passen tres milions de turistes. Tot i això, reconeixen que cal millorar-hi l’accessibilitat per a les persones amb cadira de rodes o que la lleugera inclinació de la plataforma fa incòmode l’estada a les terrasses.

Aquest projecte de terrasses a la calçada es va posar en marxa el 7 de juliol i és el primer pas per reordenar els voltants de la Sagrada Família, on hi ha una cinquantena de locals amb terrassa. L’Ajuntament preveu reduir-hi el nombre de taules al carrer de 193 a 92.