Els talls de llum al barri de les Roquetes, sobretot quan plou, han estat una constant els últims anys. Potser per això, els veïns encara no s’acaben de creure que la reforma del centre de transformació d’Endesa del carrer de l’Artesania posi fi a aquest calvari. Endesa ha invertit més de 90.000 euros en convertir el que fins ara era un cul de sac en una triple línia d’alimentació, de manera que si en falla una, les altres dues poden continuar donant servei als usuaris.

Fins ara el centre de transformació es trobava en punta, és a dir, al final d’una línia. Això volia dir que en cas d’una incidència no es podia subministrar llum als veïns per una via alternativa. Aquest fet, sumat a les nombroses avaries que hi havia cada vegada que plovia, provocaven talls de llum constants al barri. Cansats de tot plegat, els  veïns i,  especialment, els propietaris de bars i comerços fins i tot van arribar a recollir signatures per denunciar aquesta situació. Ara asseguren que ningú no els ha informat dels canvis i es mostren recelosos quan se’ls diu que el problema s’ha acabat.

Per ampliar el centre de transformació i dotar-lo de dues línies més d’alimentació s’ha estès 215 metres de cablejat subterrani des del carrer de l’Artesania fins a les galeries de serveis que passen per sota de la via Favència. En una segona fase està previst instal·lar un sistema de telecomandament per poder accionar a distància els dispositius del centre de transformació. Això evitarà haver de desplaçar equips, estalviarà temps i reduirà també el temps que els veïns estaran sense subministrament elèctric.