La recuperació econòmica ha agafat velocitat de creuer. Segons les dades de la Cambra de Comerç el producte interior brut ha crescut per tercer trimestre consecutiu. En el segon trimestre de l'any es va incrementar un 1,3% i el ritme, lluny d'aturar-se, sembla que anirà a més. Tant és així que la Cambra veu probable haver de revisar a l'alça la previsió per al conjunt de 2014. La taxa es podria situar en l'1,5%, tres dècimes per sobre de l'última previsió. MIQUEL VALLS, president de la Cambra de Comerç de Barcelona: "És molt probable que a la tardor haguem de revisar a l'alça la nostra previsió de creixement per al conjunt de 2014, que es podria situar per sobre de l'1,5%." En ser preguntat per quina és la clau que explica el bon comportament de l'economia catalana, Valls assenyala l'exportació com el motor econòmic que ha de consolidar el creixement. MIQUEL VALLS, president de la Cambra de Comerç de Barcelona: "Que el mercat exterior no es vegi com una solució conjuntural sinó que sigui una base estructural del comportament de les nostres empreses, suposa la consolidació d'un creixement sa al llarg dels propers anys." Des de l'inici de la crisi, el nombre d'empreses exportadores s'ha incrementat un 43%. De fet, Catalunya és la comunitat autònoma amb més negoci exterior. I del total, curiosament són les pimes les que lideren la conquesta dels mercats internacionals. Amb tots els indicadors a la mà, que també auguren un bon comportament de l'economia espanyola, la Cambra confia que l'Estat rebaixi la pressió fiscal envers les autonomies.

La Cambra de Comerç creu que la recuperació de l’economia catalana s’accelerarà en els pròxims mesos. El producte interior brut podria situar-se a finals d’aquest any per sobre de l’1,5%. Aquest percentatge supera tant les previsions inicials de la Cambra, que al començament de l’any el va xifrar en un 1,2%  aquest 2014, com el de la Generalitat, que el va situar en l’1,4%.

A més, les previsions per al tercer trimestre són també positives i hi podria haver un increment interanual pròxim al 2%.

Aquesta millora de l’activitat es reflecteix en el consum privat, que creix actualment per sobre del 2 %, però també en la inversió i les exportacions. Els mercats que més estan contribuint a l’augemnt de les exportacions catalanes són el Regne Unit, Alemanya, Portugal, l’Orient Mitjà i Àfrica. Per contra, els mercat que estan frenant les exportacions són els Estats Units, l’Argentina, el Brasil i Veneçuela.

L’estudi presentat per la Cambra de Comerç constata que el nombre d’empreses exportadores ha assolit un màxim històric amb 49.050 empreses.