L’estació de Sants estrena aquest dimecres uns lavabos públics que incorporaran, a finals d’octubre, en un altre espai, un servei de dutxa i un espai de revisió de salut. La instal·lació, la primera d’aquest tipus que s’obre a Catalunya, està pensada per als viatgers, que hauran de pagar un 1 euro si els volen fer servir.

Uns lavabos equipats amb tecnologia capdavantera

El servei d’higiene està situat al costat de l’entrada del pàrquing de l’estació, a la planta baixa. Disposarà de lavabos per a dones, homes i per a persones amb mobilitat reduïda. A més, tindrà serveis poc freqüents com tocador i miralls motivacionals, en els quals hi haurà informació en temps real sobre el temps i consells d’higiene, entre d’altres.

lavabos luxe estació sants

Els lavabos estan completament equipats amb tecnologia capdavantera, ja que la majoria dels dispositius s’activen mitjançant el sistema “contactless”.

Els lavabos els ha dissenyat i fabricat la companyia holandesa One Hundred Restrooms. L’euro que s’haurà de pagar per fer-los servir es podrà recuperar en forma de descompte als comerços de l’estació. L’estació de Sants va obrir els primers lavabos públics de pagament l’any 2014 i utilitzar-los costava 50 cèntims.

Un nou concepte d’higiene personal en una instal·lació pública

Es tracta d’un nou concepte de lavabos públics, ja que la companyia holandesa vol convertir l’ús de la instal·lació en una experiència de benestar per als usuaris i per això ha donat ha conèixer la nova instal·lació sota el lema: “Alleuja’t, refresca’t i recarrega’t”. Els lavabos públics de l’estació de Sants són la segona de les 10 instal·lacions d’aquest tipus que One Hundred Restrooms obrirà aquest any arreu del territori espanyol, la primera que ho fa a Catalunya.

lavabos luxe estació sants

Segons una enquesta de l’Instituto Sondea, el 76 % dels ciutadans de l’estat renuncien a entrar a lavabos públics de bars, estacions de tren o aeroports a causa de la falta d’higiene. Una reticència que s’ha agreujat amb la pandèmia. Amb aquesta nova instal·lació es pretén revertir aquesta percepció i fomentar l’ús dels lavabos públics.