És el Hoëgh Target, el portacotxes més gran del món. Ha atracat aquest matí al Port de Barcelona. El buc, de bandera noruega, fa 200 metres d'eslora, 35 d'amplada i té capacitat per transportar 8.500 vehicles. Amb l'arribada d'aquest vaixell es tanca un any de rècord pel que fa al trànsit de cotxes a la ciutat. S'han superat, fins i tot, les xifres anteriors a la crisi. Aquest 2015 es tancarà amb prop de 900mil exportacions. SIXTE CAMBRA, president del Port de Barcelona "Estem ja per sobre les xifres màximes que s'havien assolit abans de la crisi i confiem que seguiran creixent. Ens hem marcat com a objectiu arribar a la xifra del 1,200.000 d'unitats al 2020 i estem satisfets amb els resultats de 2015". El 2016 s'encetarà amb l'arribada, el dia 2 de gener, del germà bessó del Hoëgh Target, el Hoëgh Trigger, de la mateixa naviliera i, exactament, les mateixes dimensions.

Amb 200 metres d’eslora i 35 d’amplada i una capacitat per transportar 8.500 vehicles, el Höegh Target és el vaixell portavehicles més gran del món, junt amb el seu germà bessó, el Höegh Trigger. El primer ha atracat aquest dimecres al Port de Barcelona, i el segon ho farà el dia 2 de gener.

Aquests vaixells, de la naviliera Höegh Autoliners, utilitzen les últimes tecnologies del sector i també, asseguren els seus responsables, aconsegueixen reduir a la meitat les emissions de CO2 respecte a un portavehicles estàndard.

L’arribada d’aquests bucs confirma la bona forma de les importacions i exportacions de cotxes al Port de Barcelona. Segons el director del Port, Sixte Cambra, el 2015 es tancarà amb unes xifres d’exportacions al voltant de les 900.000 unitats. Cambra afirma que el trànsit de vehicles està “per sobre de les xifres màximes que s’havien assolit abans de la crisi, i confiem que seguiran creixent”. L’objectiu és arribar a la xifra d’1.200.000 unitats el 2020.