Va abaixar la persiana l'any 2012, després de gairebé cent anys de vida. Ara l'edifici de la ferreteria Balius podria començar una nova etapa. El propietari actual de l'immoble ho assegura en aquest anunci, publicat fa una setmana, en què l'ofereix com a hotel. El preu de venda, més de tres milions d'euros. Això inclou un 35 per cent de l'edifici ja construït i un projecte detallat que descriu la categoria, un tres estrelles, i el nombre d'habitacions, una cinquantena. Fins i tot s'ensenyen els plànols del projecte. Fonts de la immobiliària expliquen que el propietari ha iniciat els tràmits per demanar la llicència com a establiment hoteler, tot i que l'Ajuntament assegura que no consta cap petició al districte en aquest sentit. Aquest 2015 farà tres anys que l'antiga ferreteria està en desús. Segons alguns veïns, durant aquest temps ha estat freqüent el pas de diversos inversors interessats en l'edifici. Comerços i bars pròxims, com aquest, veuen amb bons ulls que l'edifici torni a tenir ús si això serveix per revitalitzar el carrer de Pere IV. JESÚS PERALTA, cambrer "En este barrio que hagan más hoteles es una cosa y que hagan otro delante de nosotros prácticamente es otra cosa, porque si nos ayuda el flujo de turismo nos beneficia a nosotros directamente." Si el nou hotel es fa realitat, s'afegirà a altres projectes al Poblenou, com el que convertirà la torre Agbar en un establiment de luxe o el que està previst construir a la cruïlla dels carrers de Llull i Pamplona.

Edifici per a hotel de tres estrelles amb 49 habitacions dobles. Així s’anuncia en el portal immobiliari Habitaclia l’edifici de la ferreteria Balius, el número 128 del carrer de Pere IV. Els propietaris actuals l’han posat a la venda per 3,1 milions d’euros i preveu entregar-ne les claus el pròxim mes de setembre. Fonts de la immobiliària que gestiona la venda expliquen que el propietari ha iniciat els tràmits per demanar la llicència com a establiment hoteler, tot i que l’Ajuntament assegura que no consta cap petició al districte en aquest sentit.

Des que la ferreteria Balius va tancar el 2012, l’edifici ha passat a mans d’un fons inversor i un propietari privat, que ara el vol vendre. Si es confirma l’operació, s’afegirà als altres projectes hotelers que planen sobre el mapa del Poblenou, com la transformació de la Torre Agbar en un hotel de luxe o el que està previst construir a la cruïlla dels carrers de Llull i Pamplona.