La mesura de govern sobre el Mercat de la Boqueria que es presentarà el 14 de febrer persegueix que aquest espai deixi de ser un restaurant ambulant i itinerant. El consistori prohibirà que les persones que hi hagi a l’interior consumeixin productes elaborats per les parades com ara sucs o fruita. En la mateixa línia, i per tal d’evitar casos de bars encoberts, cap parada no podrà tenir un espai de degustació. Tampoc no s’implantaran més bars dels que existeixen actualment.

Equilibrar l’oferta de productes

El consistori també vol posar fre a l’excés de productes elaborats. Per això es fixarà un percentatge mínim d’aliments frescos per parada i es reforçaran les sancions per vigilar que es compleixi. Els productes elaborats hauran d’estar envasats i precintats.

Per fer efectives aquestes mesures és necessari modificar l’Ordenança municipal de mercats o elaborar un nou reglament intern de funcionament de la Boqueria.

Reduir l’impacte de l’excés de visites

La massificació del Mercat de la Boqueria és més que evident. Fer la compra habitual als passadissos plens de turistes no és una tasca fàcil per als veïns. Una de les línies d’actuació és ampliar el veto als grups nombrosos abans de Setmana Santa. D’abril a octubre, els divendres i dissabtes, els grups organitzats de visitants de 15 persones o més no hi podran accedir durant tot el dia. Actualment, podien fer-ho a partir de les 15 h.

Una altra mesura és esponjar els espais entre parades per facilitar el pas i per aconseguir-ho caldrà eliminar-ne algunes. Amb una inversió de 3,5 milions d’euros per als propers tres anys, les obres també inclouen renovar-ne el paviment, fer un tancament perimetral  del recinte i instal·lar-hi un nou sistema de recollida de fums. Abans de finals d’any es preveu tenir enllestit el projecte d’obres i el concurs i iniciar els treballs el 2018.