Aquest divendres s’adjudicarà el concurs elèctric dividit en tres lots. Badia assegura que no hi haurà problemes per cobrir-lo perquè s’hi han presentat prou propostes “econòmicament raonables”. Ha celebrat que hi hagi empreses que sí que es mostren “sensibles” i que han acceptat les clàusules que va incloure el consistori en què s’exigeix el compliment de la llei de pobresa energètica aprovada pel Parlament.

El consistori es mostra convençut, a més, que aquestes clàusules s’ajusten a la legalitat i, per tant, no té por dels recursos presentats per Endesa i Gas Natural al Tribunal de Contractes del Servei Públic. Assegura que el concurs simplement vol assegurar-se que es compleix la legalitat catalana vigent i el que fa és “redundar” sobre la Llei 24/2015, que impedeix que es pugui produir un tall sense previ avís a l’Ajuntament perquè pugui activar els serveis socials.

Endesa i Gas Natural s’expliquen

Endesa ha explicat avui que ha decidit no presentar-se al concurs no perquè no vulguin seguir treballar amb l’Ajuntament, sinó perquè consideren que no parteixen amb igualtat de condicions respecte a les companyies petites i mitjanes. Asseguren que aquestes tenen menys clients vulnerables que Endesa i, per tant, la clàusula els afectaria menys. Consideren, a més, que el concurs, tal com està escrit, pot provocar incerteses jurídiques perquè s’està redactant una legislació catalana però també una d’estatal.

Per la seva banda, Gas Natural assegura que no s’hi presenten perquè no saben si podrien complir amb les condicions de la clàusula vinculada a la vulnerabilitat dels clients. Denuncien que no és un concurs prou rigorós i que els manca informació.

Som Energia no entén l’enuig de les grans companyies

La cooperativa Som Energia, comercialitzadora d’energia elèctrica que opta a un dels lots de baixa tensió del contracte de la llum de Barcelona, assegura que per a ells “no és un inconvenient” aplicar la normativa sobre pobresa energètica. Ho ha explicat Marc Rosselló, membre de l’equip tècnic de Som Energia a ‘La Tarda de Barcelona’ de betevé ràdio.