L’Ajuntament comprarà l’edifici número 37 del carrer de Leiva, situat al barri d’Hostafrancs. Un immoble que compta amb 12 habitatges i 2 locals. Aquests pisos se sumaran als 7.000 que ja hi ha a la ciutat de propietat municipal. El consistori pagarà 2 milions 750 mil euros per la finca. Ho farà en una operació on exerciran el dret a retracte sobre la finca, de manera que amb aquesta compra es desfà la venda que ja s’havia executat a un fons d’inversió. El govern municipal garanteix així que els inquilins no seran expulsats de casa seva.

Els veïns estan satisfets amb aquesta operació, tot i que el grup inversor ho podria recórrer. La comunitat de veïns reclama al govern municipal altres mesures perquè aquesta situació no es repeteixi a la ciutat, ells consideren que la solució passa per una reforma de la LAU, per una limitació dels lloguers i per una implementació de mesures que facin que un grup inversor no pugui arribar a comprar un edifici sencer i especular amb ell.

Quan el grup inversor va comprar aquesta finca va comunicar als veïns que no els renovaria el contracte de lloguer amb l’excepció de 4 inquilins que tenen un contracte de lloguer de renda antiga, aquests no van rebre cap avís. Tot i així, tota la comunitat es va mobilitzar per denunciar aquesta situació. I ho van fer principalment a través de les xarxes socials, amb el perfil a Twitter @somleiva37. També van posar pancartes als balcons que encara mantenen.

Un cop sigui efectiva la compra per part de l’Ajuntament es regularitzaran els contractes de les famílies que hi viuen. Els oferiran contractes de 5 anys prorrogables.

En una entrevista al programa  ‘El Matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, els veïns han valorat la decisió de l’Ajuntament. Recupera aquí tota l’entrevista: