Folchi ha declarat avui al judici pel cas Hisenda, que se celebra a l’Audiència de Barcelona. Condemnat amb l’empresari Javier de la Rosa pel desviament de fons del Grup Torras, ara el fiscal demana per a ell 12 anys de presó per la seva presumpta implicació al cas de corrupció detectat a Hisenda a finals dels 90. Segons Juan José Folchi, els ingressos que denuncia la fiscalia eren per pagar l’exdelegat d’Hisenda a Catalunya, Ernest Aguiar, que havia defensat davant la Comissió de Fusions que les de les empreses de De la Rosa eren beneficioses per a l’economia nacional. Això els reportava avantatges fiscals.

Aquesta versió de Folchi desmunta la coartada d’Huguet, que la setmana passada va declarar davant del mateix tribunal que els diners que va rebre corresponien a unes inversions en Borsa que ell havia lliurat a Juan José Folchi perquè li blanquegés.

L’advocat Folchi s’ha mostrat “profundament agraït” a De la Rosa per la seva ajuda quan ell va muntar el seu despatx, però s’ha lamentat perquè l’empresari no el saluda des que ha començat el judici.